Ansøgning om prækvalifikation af videregående uddannelser

Kandidat - Erhvervsøkonomi - Syddansk Universitet

Syddansk Universitet
13/09-2024 09:18
2024-2
Indsendt
Ansøgningstype
Ny uddannelse

Udbudssted
SDU Campus Sønderborg

Informationer på kontaktperson for ansøgningen (navn, email og telefonnummer)
Chefkonsulent Morten Vestergaard-Lund, movl@sam.sdu.dk, 6550 1518 / 6011 1518

Er institutionen institutionsakkrediteret?
Ja

Er der tidligere søgt om godkendelse af uddannelsen eller udbuddet?
Nej

Uddannelsestype
Kandidat

Uddannelsens fagbetegnelse på dansk
Erhvervsøkonomi

Uddannelsens fagbetegnelse på engelsk
Economics and Business Administration

Angiv den officielle danske titel, som institutionen forventer at bruge til den nye uddannelse
Cand.merc.

Angiv den officielle engelske titel, som institutionen forventer at bruge til den nye uddannelse
Master of Science (MSc) in Economics and Business Administration

Hvilket hovedområde hører uddannelsen under?
Samfundsvidenskab

Hvilke adgangskrav gælder til uddannelsen?

Man er kvalificeret til optagelse, hvis man har en relevant bacheloruddannelse.

Man kan søge ind på kandidatuddannelsen, hvis man har følgende bacheloruddannelser:
• Bacheloruddannelse i Erhvervsøkonomi (HA) fra SDU - giver retskrav på optagelse
• Bacheloruddannelse i Market & Management Anthropology fra SDU (giver retskrav på optagelse)
• Bacheloruddannelse i Erhvervsøkonomi (HA) fra et andet dansk universitet
• Bacheloruddannelse i Økonomi (erhvervsøkonomisk linje) fra SDU

Der kan også søges om optagelse, hvis man har en tilsvarende uddannelse, der som minimum indeholder 75 ECTS inden for det erhvervsøkonomiske fagområde, herunder minimum et 5 ECTS-kursus inden for hvert af følgende emner:
• Mikroøkonomi
• Regnskab
• Finansiering
• Marketing
• Organisation
• Statistik
• Yderligere metode til dataanalyse (statistik ud over de 5 ECTS eller anden kvalitativ eller kvantitativ metode, herunder matematik eller operationsanalyse. Dataindsamling kan indgå i mindre omfang)
• Videnskabsteori og/eller samfundsvidenskabelig metode (krav kan erstattes med en bachelor-opgave (15 ECTS), hvis man har en universitetsuddannelse).

Krav til sprogkundskaber
Alle ansøgere uden retskrav skal opfylde sprogkravet om bestået Engelsk B (inkl. udprøvning) med et gennemsnit på mindst 2,0.


Er det et internationalt samarbejde, herunder Erasmus, fællesuddannelse el. lign.?
Nej

Hvis ja, hvilket samarbejde?

Hvilket sprog udbydes uddannelsen på?
Engelsk

Er uddannelsen primært baseret på e-læring?
Nej, undervisningen foregår slet ikke eller i mindre grad på nettet.

ECTS-omfang
120

Beskrivelse af uddannelsens formål og erhvervssigte. Beskrivelsen må maks. fylde 1200 anslag

Kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi giver kompetence til beskæftigelse i den offentlige og private sektor til løsning af ledelses- og specialistopgaver. Kandidaten kan styre arbejds- og udviklingssituationer, der er komplekse, uforudsigelige og forudsætter nye løsningsmodeller, og kan selvstændigt igangsætte og gennemføre fagligt og tværfagligt samarbejde og påtage sig professionelt ansvar under overvejelse af etiske og omverdenmæssige konsekvenser.

Den studerende opnår viden og kunnen baseret på forskning inden for erhvervsøkonomi og relaterede discipliner og fordyber sig ved brug af videregående teori og metode og træner videnskabeligt arbejde.

En kandidat i Erhvervsøkonomi har færdigheder i indsamling af data og kan kvalificeret udvælge og anvende data, metode og teori og foretage komplekse analyser af virksomhedens forhold, og opstille nye analyse- og løsningsmodeller på basis af de foretagne analyser.

Kandidaten kan formidle viden og indgå i faglig dialog med kolleger, virksomhedens ledelse og omgivelser. Kandidaten kan selvstændigt tage ansvar for egen faglig udvikling og kan deltage i videnskabeligt udviklingsarbejde og videreuddannelse, herunder ph.d.-uddannelse.


Uddannelses struktur og konstituerende faglige elementer

Kompetenceprofil
Uddannelsens kompetenceprofil vil være identisk med den allerede anvendte og godkendte kompetenceprofil for SDU’s cand.merc.-uddannelse:

Formålet med uddannelsen er at give den studerende en række fagspecifikke og fagrelaterede kompetencer, herunder at:
• udbygge den studerendes faglige viden og kunnen og øge de teoretiske og metodiske kvalifikationer og kompetencer samt selvstændigheden i forhold til bachelorniveauet,
• give den studerende en faglig fordybelse gennem anvendelse af videregående elementer i fagområdets/fagområdernes discipliner og metoder, herunder træning i videnskabeligt arbejde og metode, der videreudvikler den studerendes kompetence til at bestride mere specialiserede erhvervsfunktioner samt til at deltage i videnskabeligt udviklingsarbejde, og
• kvalificere den studerende til videreuddannelse, herunder til ph.d.-uddannelse, jf. ph.d.-bekendtgørelsen.

Viden
Kandidatuddannelsen i Erhvervsøkonomi giver viden, som inden for profilens område er baseret på den højeste internationale forskning. Kandidaten kan forstå, og på et videnskabeligt grundlag reflektere over, denne viden samt identificere relevante videnskabelige problemstillinger.

Færdigheder
En kandidat i Erhvervsøkonomi kan kvalificeret udvælge og anvende avancerede videnskabelige metoder og teorier til/og har færdigheder i indsamling af data, og at foretage komplekse analyser af virksomhedens forhold, og opstille nye analyse- og løsningsmodeller.

Kandidaten kan opstille nye analyse- og løsningsmodeller på basis af de foretagne analyser.

Kandidaten kan formidle sin viden og diskutere fagrelevante problemstillinger med kolleger, virksomhedens ledelse og omgivelser.

Kompetencer
En kandidat i Erhvervsøkonomi kan styre arbejds- og udviklingssituationer, der er komplekse, uforudsigelige og forudsætter nye løsningsmodeller samt selvstændigt igangsætte og gennemføre fagligt og tværfagligt samarbejde og påtage sig professionelt ansvar under overvejelse af etiske og omverdensmæssige konsekvenser.

Kandidaten kan selvstændigt tage ansvar for egen faglig udvikling og specialisering. Kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi giver kompetence til beskæftigelse i den offentlige og private sektor til løsning af ledelses- og specialistopgaver.

Struktur og konstituerende fagelementer
Den nye profil vil i al væsentlighed følge strukturen for SDU's eksisterende udbud af cand.merc. Profilbetegnelsen er Global Supply Chain Management, og den har fokus på global supply chain management, value chains, strategisk marketing og organisation i et globalt perspektiv. Profilen omfatter desuden digital transformation og CSR.

Fagsammensætningen på uddannelsen forventes som følger:

























4. sem. Speciale (30 ECTS)
3. sem. Valgfag / udlandsophold (30 ECTS)
2. sem. Innovation and CSR in Global Value Chains (10 ECTS) Supply Chain Resilience
(10 ECTS)
Digital transformation in value chains (10 ECTS)
1. sem. Supply Chain Management and Sustainability (10 ECTS) Strategic Business Marketing Management (10 ECTS) Advanced Research Methods (10 ECTS)

Semester 1:
Supply Chain Management and Sustainability (10 ECTS): En oversigt over globale forsyningskæder, deres udvikling, nøglekoncepter og deres betydning i nutidens erhvervsmæssige landskab. Verdensmålene og bæredygtighedsledelse som centrale aspekter af moderne forsyningskædeledelse.
Strategic Business Marketing Management (10 ECTS): Analyse af forretningsmarkeder, virksomhedens værdikæde i lyset af skiftende forsyningskæder samt globale udfordringer og muligheder. Markedsindtrædningsstrategier, målrettede markedsføringsstrategier, digitalisering og IoT.
• Advanced Research Methods (10 ECTS): Metodologiske rammer, dataindsamlingsmetoder og analytiske tilgange. De præsenterede metoder vil blive anvendt i konteksten af forskellige eksempler, især i relation til nutidige problemstillinger inden for værdikæder.

Semester 2:
Innovation and CSR in Global Value Chains (10 ECTS): Undersøgelse af innovationsprocesser, åben innovation, teknologiadoption og bæredygtighedsdrevet innovation inden for globale værdikæder. Samarbejde og koordination i innovationsprocessen. Muligheder, udfordringer og potentialer som følge af globale værdikæder. Indsatsen for at implementere CSR. Konceptualisering af implementering af strategi og CSR.
Supply Chain Resilience (10 ECTS): Undersøgelse af principper og praksisser, der styrker forsyningskæders robusthed og tilpasningsevne over for forstyrrelser. Fokus på risikostyringsstrategier, fleksibilitet og planlægning af redundans for at sikre kontinuitet og genopretning.
Digital transformation in value chains (10 ECTS): Forståelse af samspillet mellem globale værdikæder og digitalisering. Konsekvenser for tilpasning og forbedring af værdikæder og forretningsmodeller. Forståelsen af logikken bag big data og IoT-drevne værdikædeprocesser.

Semester 3 (Valgfag 30 ECTS):
Valgfagsudbuddet er endnu ikke fastlagt, men kan fx omfatte følgende:
International Human Resource Management (10 ECTS): Aktuelle udfordringer inden for HR i lyset af globale forsynings- og værdikæder. Undersøgelse af praksisser inden for human resource management, talentudvikling og tværkulturel ledelse. Forhold og HR-praksisser til udvikling og formning af strategiske kapabiliteter.
Global Management and Emerging Markets (10 ECTS): Undersøgelse af markedsindtrædelsesstrategier, risikovurdering og vækstmuligheder i vækstøkonomier inden for globale værdikæder.
Cross-Cultural Communication and Relationship Development (10 ECTS): Forståelse af kulturelle forskelle og effektive kommunikationsstrategier til styring af globale teams og interessenter. Udvikling af relationer i konteksten af globalisering.
Data Driven Decision Making (10 ECTS): Viden om centrale metoder relateret til generering, analyse og behandling af big data. De studerende vil opnå færdigheder til at anvende disse metoder på specifikke, empiriske problemer. Kurset vil også give de studerende kompetence til at forudsige og evaluere hensigtsmæssige praksisser i relation til en bred vifte af problemer relateret til big data
Data Science for Business (10 ECTS): Omfatter arbejde med databaser, dataudtræk, dataanalyse (herunder maskinlæring) og kommunikation af analyseresultater gennem visualiseringssoftware. Kurset fokuserer således på at give deltagerne erfaring med at analysere relevante forretningsrelaterede data ved hjælp af specifikke værktøjer.
Digital Business Strategies (10 ECTS): Integrerer grundlæggende strategiteorier med moderne dataanalysepraksisser. De studerende vil opnå viden om forskellige strategiske ledelsesretninger såsom planlægnings-, positionerings-, kognitiv- og ressourcebaseret perspektiv gennem en data-drevet tilgang til forretningsudvikling.
Seminar in Global Supply Chains (10 ECTS): Giver de studerende mulighed for at arbejde grundigt med et aktuelt emne inden for forskningsfeltet Globale Forsyningskæder.
Project Oriented Study in a company or Organization (10 ECTS)
Project Oriented Study in a company or Organization (20 ECTS)

Semester 4
Speciale (30 ECTS): Gennem kandidatspecialet skal den studerende demonstrere evnen til selvstændigt og professionelt at definere, afgrænse, analysere, vurdere og løse en problemstilling inden for profilens område på en måde, der er relevant og ansvarlig i forhold til interessenterne. Problemstillingen skal egne sig til at udvikle og demonstrere evne til vidensproduktion på højt niveau og således give den studerende mulighed for at anvende videnskabelig teori og metode og andre kvalifikationer opnået under den erhvervsøkonomiske kandidatuddannelse.


Begrundet forslag til takstindplacering af uddannelsen

Uddannelsen placerer sig inden for det samfundsvidenskabelige hovedområde og ønskes derfor placeret i takstgruppe 1.


Forslag til censorkorps
Uddannelsen ønskes tilknyttet det erhvervsøkonomiske censorkorps.

Dokumentation af efterspørgsel på uddannelsesprofil - Upload PDF-fil på max 30 sider. Der kan kun uploades én fil
Behovsundersøgelse og øvrige bilag - Cand.merc. Sønderborg.pdf

Kort redegørelse for det nationale og regionale behov for den nye uddannelse. Besvarelsen må maks. fylde 1800 anslag

Virksomhederne i Sønderjylland efterspørger i høj grad dimittender med erhvervsøkonomiske kompetencer på kandidatniveau. Ofte må de dog ansætte kandidater med et lavere uddannelsesniveau eller forsøge rekruttering af udenlandsk uddannede kandidater, idet området i dag har en markant lavere andel af personer med en lang, videregående uddannelse ift. landsgennemsnittet. Dette kompetencegab går ud over især omstilling og udvikling, ligesom rekruttering af kandidater fra andre steder i ind- og udland er vanskelig ift. medrejsende ægtefæller, fastholdelse og integration (jf. aftagerundersøgelsen).

Uddannelsen udgør en tiltrængt videreuddannelsesmulighed for mange bachelordimittender fra Sønderborg, der jf. aftagerundersøgelsen hvert år må søge mod andre dele af Danmark for at gennemføre en kandidatuddannelse. De HA-studerende efterspørger direkte muligheden for lokal videreuddannelse og er i høj grad nødsaget til at tilgå deres etablering i Sønderborg som midlertidig pga. manglende kandidatstudie. (jf. aftagerundersøgelsen).

Uddannelsen vil samlet set forbedre muligheden for at fastholde dygtige studerende inden for det erhvervsøkonomiske område og dermed øge de lokale virksomheders mulighed for at tiltrække kvalificeret arbejdskraft med værdifulde og eftertragtede kompetencer til at agere på de globale markeder.

Uddannelsesmiljøet i Sønderborg inkl. HA er i forvejen engelsksproget, og blot 20% af de samfundsvidenskabelige studerende har dansk statsborgerskab. Uddannelsen må derfor nødvendigvis være engelsksproget for at kunne være en reel videreuddannelsesmulighed på kandidatniveau for de studerende. Samtidig sigter uddannelsen mod ansættelse i internationalt orienterede virksomheder, hvor stærke engelske sprogfærdigheder ift. faglighed og forhandling er essentielt.


Uddybende bemærkninger

Uddannelsen er et vigtigt bidrag til at opfylde målet om uddannelser og arbejdspladser uden for de store byer, og ønsket om etablering af en cand.merc.-uddannelse i Sønderborg er opstået efter en længere proces, der blandt andet relaterer sig til SDU’s institutionsplan til den politiske aftale om flere og bedre uddannelsesmuligheder i hele Danmark. Det har længe været et ønske fra eksterne aktører i Sydjylland, at der også var samfundsvidenskabelige uddannelser på kandidatniveau i Sønderborg, og ikke kun tek-kandidatuddannelser. Der blev derfor igangsat et afdækningsarbejde med henblik på etablering af et kandidatstudie som overbygning på Bachelor i European Studies. I Institut for Statskundskabs arbejde med behovsafdækningen blandt lokale/regionale virksomheder og øvrige interessenter, blev det dog tydeligt at de eksterne aktører i det sydjyske har et markant stærkere ønske om at der fra SDU i Sønderborg uddannes cand.merc. dimittender. Det har derfor afledt denne aktuelle ansøgning som derfor bygger på en ny behovsafdækning blandt lokal-regionale aktører.

Den erhvervsøkonomiske bacheloruddannelse, der i dag udbydes på campus Sønderborg, er engelsksproget. Dimittender fra denne uddannelse, der vælger at blive i Danmark, søger i stor stil mod Odense, Aarhus og København for at gennemføre en kandidatuddannelse, og undersøgelser viser, at den efterfølgende mobilitet hos dimittender fra disse byer er særligt begrænset (jf. aftagerundersøgelsen).

Udover at deltage aktivt i aftagerundersøgelsen har UdviklingsRåd Sønderjylland skrevet en støtteerklæring for at understøtte den lokalregionale støtte til ønsket om at etablere en erhvervsøkonomisk kandidatuddannelse på SDU Sønderborg, ligesom BMC-fonden (og dermed Danfoss) har givet positivt tilsagn om et markant økonomisk tilskud til opbygning heraf.


Underbygget skøn over det nationale og regionale behov for dimittender. Besvarelsen må maks. fylde 1200 anslag

Efter indfasning forventes det at uddannelsen vil uddanne ca. 40-50 kandidater årligt. Dette i perspektiv af, at der årligt uddannes mere end 2700 cand.merc.-kandidater på landsplan, at ledigheden blandt cand.merc.-kandidater er meget lav, at der er udbredt efterspørgsel særligt lokalregionalt, som ofte ikke kan opfyldes, men også nationalt efter erhvervsøkonomiske kandidater. (jf. aftagerundersøgelsen)

Over en længere årrække har erhvervsøkonomi, HA i Sønderborg haft omkring 35 årlige dimittender. Søgning og optag på studiet steg markant i 2022 (dimittend år 2025), igen i 2023 (dimittend år 2026), og søgningstallene for kvote 2 i 2024 viser endnu pæn stigning i forhold til 2023 tal. Det forventes derfor, at antallet af dimittender vil stige i 2025 til ca. 50 og fra 2026 og frem ca. 60 årlige dimittender.

Det forventes, at en stor overvægt af bachelordimittender fra erhvervsøkonomi, HA i Sønderborg vil søge på uddannelsen, og det forventes sammen med øvrige danske og internationale studerende at sikre en økonomiske bæredygtighed i uddannelsesudbuddet. (jf. fokusgruppeinterviews i bilaget)


Hvilke aftagere har været inddraget i behovsundersøgelsen? Besvarelsen må maks. fylde 1200 anslag

Der er gennemført 13 semistrukturerede interviews med virksomheder, erhvervs- og brancheorganisationer i kommunerne Aabenraa, Tønder og Sønderborg.

Interviewene fokuserede på virksomhedernes nuværende og fremtidige behov for erhvervsøkonomiske kompetencer, deres samarbejde med erhvervsøkonomiske SDU-studerende, deres efterspørgsel efter bachelorer og/ eller kandidater samt relevansen af en evt. fremtidig cand.merc.-linje ved SDU Sønderborg.

Interviewpersonerne var primært ansatte og ledere i HR- funktioner. Interviewene foregik online og blev optaget, interviewsproget var dansk, og interviewene havde en varighed på mellem 30-60 minutter.

De interviewede organisationer er:
• Abena A/S
• BHJ A/S
• ECCO Sko A/S
• Fleggaard Holding A/S
• Linak A/S
• Saab Danmark A/S
• Sydbank A/S
• PULS Human Relations ApS
• Udviklingsråd Sønderjylland
• Business Aabenraa
• Sønderborg Vækstråd
• Padborg Transportcenter
• IndustriGruppen Sønderborg

Herudover har SDU gennem udviklingsforløbet været i tæt dialog med BMC-fonden (og dermed Danfoss) og WillisTowersWatson om uddannelsen og efterfølgende fået positive tilsagn om markante økonomiske tilskud til opbygningen.

Se det vedhæftede bilag for yderligere information.


Hvordan er det konkret sikret, at den nye uddannelse matcher det påviste behov? Besvarelsen må maks. fylde 1200 anslag

Aftagerundersøgelsen påviser tydeligt et behov for cand.merc.-kandidater i og omkring Sønderborg og bredt i det sønderjyske, og virksomheder og interesseorganisationer tilkendegiver tydeligt, i at der i særlig grad er behov for et uddannelsesløft inden for det erhvervsøkonomiske felt i bredere forstand. Uddannelsens foreslåede fokus er derfor fremkommet igennem overvejelser om, hvordan man kan skabe en erhvervsøkonomisk cand.merc.-profil, som kan bibringe aktuel og fremadrettede kompetencer for at imødekomme dette behov i lyset af SDU’s samlede portefølje af cand.merc.-profiler og med øje for det bærende forskningsmiljø på SDU’ campus Sønderborg inden for erhvervsøkonomi.

Særligt er det sikret i den faglige profil, at der er fokus på at uddanne kandidater, der kan indgå i forandrings- og udviklingsprocesser i virksomheder i bred forstand. Der er fokus på at skabe solide kompetencer inden for værdi- og forsyningskædeoptik samt et fokus på de aktuelle og kommende udfordringer ud fra et perspektiv om at inkorporere tematikker som digital transformation, bæredygtighed og innovation inden for den overordnede ramme af global supply chains.


Beskriv ligheder og forskelle til beslægtede uddannelser, herunder beskæftigelse og eventuel dimensionering. Besvarelsen må maks. fylde 1200 anslag

Udbuddet ligger som en del af SDU Business School inden for det klassiske erhvervsøkonomiske område og vil ikke konkurrere med tilsvarende uddannelser på AU, CBS og AAU.

AU fastholder pt. 96% af deres egne HA-dimittender sammenlignet med 94% for CBS og 82% for AAU.

For SDU er virkeligheden en anden – her ses et markant dræn af HA-dimittender til de større byer. For Odense, Kolding og Esbjerg fastholdes ca. 65%, imens det tilsvarende tal for HA-dimittender fra campus Sønderborg er under 50%. (jf. aftagerundersøgelsen og data fra UG.dk)

Det geografisk nærmeste udbud af cand.merc. findes på SDU’s campus Kolding, hvor størstedelen af cand.merc.-aktiviteten (3 ud af 4 profiler) foregår på dansk, og derfor ikke er en reel og dækkende mulighed som kandidatuddannelse for HA-dimittender fra campus Sønderborg.

Dernæst er der udbud af engelsksproget cand.merc. på SDU’s campus Esbjerg samt SDU’s campus Odense. Men i tråd med SDU’s samlede tilgang til cand.merc.-porteføljen er den foreslåede profil på uddannelsen i Sønderborg ikke nært beslægtet til udbuddet i de øvrige campusbyer. Der forventes derfor ikke en høj grad af kannibalisme mellem denne nye uddannelse og de eksisterende udbud.


Uddybende bemærkninger

Beskæftigelsessituationen for cand.merc.-dimittender er udpræget god i disse år. For de nærmeste konkurrenter er ledigheden endda udpræget lav. Ledighedsgraden 4.-7. kvartal efter dimission ser således ud for dimittendårgangene 2020 og 2021, som er de seneste opgjorte år:

• AU: 5,0 % og 3,3 %
• AU Herning: 10,5 % og 0 %
• CBS: 3,4 % og 1,6 %
• AAU (dog : 8,6 % og 7,9 %

Uddannelsen ventes således heller ikke på dette punkt at influere negativt på beslægtede udbud.


I Sønderborg udbydes i dag en MSc in Business, Language and Culture under det humanistiske fakultet på SDU. Der er en lille mulighed for at en ny cand.merc. kunne tiltrække nogle af ansøgerne som ellers ville være gået til denne. Samlet set anses effekten dog for at være minimal. Særligt fordi der i dag ikke er en betydelig overgang fra Erhvervsøkonomi, HA til denne uddannelse, og fordi det sproglige element i den humanistiske kandidatuddannelse anses som være et markant bærende element. Der vil dog uden tvivl være gode samarbejdsmuligheder mellem disse uddannelsesudbud, og samlet set vil denne uddannelse være med til at støtte diversiteten af den samlede kandidatportefølje på SDU’s campus Sønderborg, som i dag består nærmest udelukkende af uddannelser på det tekniske fakultet.


Beskriv rekrutteringsgrundlaget for ansøgte, herunder eventuelle konsekvenser for eksisterende beslægtede udbud. Besvarelsen må maks. fylde 1200 anslag

Uddannelsen vil have to primære målgrupper. Den første er studerende fra den engelsksprogede HA i Sønderborg, der for nuværende ikke har et lokalt kandidattilbud med et entydigt erhvervsøkonomisk fokus. Den anden målgruppe er danske og internationale studerende med en interesse for globale værdikæder og interesse i at etablere en karriere i Danmark.

Det forventes at overgangsfrekvensen hos de 50-60 årlige bachelordimittender fra HA i Sønderborg vil være høj, og det forventes sammen med øvrige danske og internationale studerende at sikre økonomisk bæredygtighed.

Udbuddet af cand.merc. uden for landets største byer begrænser sig reelt til mindre udbud i Herning (AU) og RUC samt Kolding og Esbjerg (SDU). Udbuddet i Sønderborg er derfor et vigtigt supplement til det samlede uddannelseslandskab.

Det nuværende cand.merc.-udbud rummer ikke umiddelbart et udbud med tilsvarende fokus. Det tætteste er AU’s ” Operations & Supply Chain Analytics” samt CBS’s ” Supply Chain Management” hvor der er nogle ligheder, men der er dog ikke tale om den samme faglige toning.


Beskriv kort mulighederne for videreuddannelse

Dimittenderne vil på baggrund af den gennemførte kandidatuddannelse kunne søge optagelse på en række masteruddannelser, herunder MBA og en international MBA, ligesom uddannelsen kvalificerer til optagelse på en ph.d.-uddannelse.


Forventet optag på de første 3 år af uddannelsen. Besvarelsen må maks. fylde 200 anslag

Der forventes et samlet optag på 50 i 2025 og 60 i 2026 og 2027.


Hvis relevant: forventede praktikaftaler. Besvarelsen må maks. fylde 1200 anslag

Ikke relevant


Øvrige bemærkninger til ansøgningen

SDU har tidligere haft et udbud af cand.merc. i Sønderborg. Lukningen af udbuddet blev imidlertid – med beklagelse og parallelt med det daværende udbud i Slagelse – lukket som en følge af universitetets interne, strategiske prioriteringer, særligt med afsæt i nødvendige besparelser i sektoren. Beslutningen blev truffet ud fra forudsætninger, der ikke længere er aktuelle. Tværtimod vil genetableringen være vigtig af flere årsager, herunder som afdækket i aftagerundersøgelsen.

Uddannelsen er derudover et vigtigt bidrag til at opfylde regeringens mål om et Danmark i balance og SDU’s ambition om høj grad af regional tilstedeværelse, ligesom uddannelsen er efterspurgt af erhvervslivet i Region Syddanmark.

Høring blandt udbydere af beslægtede uddannelser i området:
Der findes ingen udbydere af beslægtede uddannelser i området. Derfor er det i forbindelse med udarbejdelsen af denne uddannelsesansøgning ikke fundet relevant at gennemføre en høring.


Hermed erklæres, at ansøgning om prækvalifikation er godkendt af institutionens rektor
Ja

Status på ansøgningen
Indsendt

Ansøgningsrunde
2024-2

Afgørelsesbilag - Upload PDF-fil

Samlet godkendelsesbrev - Upload PDF-fil