Professionsbachelor (overbygning) - Professsionsbachelor i finans - Erhvervsakademi Midt-Vest
Du skal have en af følgende uddannelser for at søge om optagelse:
- Studentereksamen (stx), højere forberedelseseksamen (hf), højere teknisk eksamen (htx), højere handelseksamen (hhx), eux eller særligt hf-forløb for fremmedsprogede (GIF)
- Udenlandsk eller international gymnasial uddannelse, der er på niveau med den danske
- Kontoruddannelse med speciale eller finansuddannelsen (trin 2). Desuden engelsk C og enten matematik B eller virksomhedsøkonomi B
- Anden relevant erhvervsuddannelse samt engelsk C og enten matematik B eller virksomhedsøkonomi B
Specifikke adgangskrav: Med en gymnasial eksamen skal du have engelsk C og enten matematik B eller virksomhedsøkonomi B. Alle specifikke adgangskrav skal være bestået.
Der er ligeledes en samarbejdsaftale med KHK i Belgien, som bekræfter udveksling af studerende og undervisere på "Business studies and management science".
EAMV har endvidere indledt en kontakt til Middlesex University og Bornmouth University, der har tilkendegivet deres interesse for et samarbejde med akademiet.
EAMV forventer også at indgå en samarbejdsaftale med Westminister University. Universitet har et specielt program på bachelor og kandidatniveau indenfor Entrepreneurship. Akademiet har besøgt Westminister Universitet i efteråret 2012 i samarbejde med Fonden for Entreprenørskab. I den forbindelse har vi hørt et oplæg fra Dr. Jane Chang, som er ansvarlig for universitetets Entrepreneurskabsprogram.
Følger den landsdækkende studieordning
Følger den landsdækkende studieordning
Følger den landsdækkende studieordning
Ifølge beskæftigelsesregion Midtjylland forventes beskæftigelsen generelt at stige inden for den private servicesektor, som bl.a. omfatter finanssektorens virksomheder, men også i den offentlige sektor, som ligeledes er aftager af arbejdskraft med finansiel uddannelsesmæssig baggrund. Desuden peger en undersøgelse på, at der inden for brancherne Finansiering og Regnskab generelt er problemer med at rekruttere kompetent arbejdskraft. Og rekrutteringsproblemerne er væsentlig større i Midt- og Vestjylland end længere øst på og i de større byer. (Beskæftigelsesregion Midtjylland, Arbejdsmarkedsoversigt 2. halvår 2014).
Også i de mindre private virksomheder efterspørges dimittender med videregående uddannelsesniveau.
Gennem de seneste år har EAMV oplevet en massiv fremgang i optaget af nye studerende. Den største fremgang kan måles på de merkantile uddannelser, hvor finansøkonomuddannelsen med et optag på ca. 140 studerende er den største. I sommeren 2014 måtte EAMV med baggrund i de mange søgninger oprette yderligere et hold, så der i dag er 5 klasser fordelt på Herning og Holstebro afdelinger. Dette giver et solidt grundlag for rekruttering til finansbacholoren.
Med et nyt udbud af Finansbacheloruddannelsen forventes en del af de nuværende ansøgere til Finansøkonomuddannelsen i stedet at søge optagelse på professionsbacheloruddannelsen. Med baggrund i behov hos såvel studerende som i sektoren vil denne differentiering (og udvikling) af uddannelsesniveauet i EAMV’s dækningsområde være hensigtsmæssig.
Der budgetteres således med et optag på 30 dimittender på Finansbacheloruddannelsen, mens optagelsen på Finansøkonom samtidigt budgetteres til et optag på 120 studerende.
EAMV har et veletableret samarbejde med de lokale erhvervsliv om tilvejebringelse af praktikpladser til finansøkonomstuderende. Traditionelt har pengeinstitutterne aftaget en stor del af de studerende, men gennem de senere år er de studerende søgt ud i andre brancher såsom forsikring, ejendomsmægler-virksomhed, ejendomsadministration og økonomifunktioner i private og offentlige virksomheder. Flere af samarbejdsparterne giver udtryk for et behov for finansbachelorer med henblik på at kunne løfte de kompetencekrav, der opleves i branchen. Der er eksempler på, at lokale virksomheder i dag ansætter professionsbachelorer, men da det er vanskeligt at tiltrække dimittenderne til Midt- og Vestjylland, eksisterer der et rekrutteringsproblem (se oven for). Praktikpladssituationen bekræftes af den nuværende situation, hvor over 95 % af de studerende på EAMV har været i virksomheds- eller iværksætterpraktik, og virksomhederne i akademiets dækningsområde har her udvist stort uddannelsesansvar for at tilbyde de studerende en praktikplads.
Med baggrund heri vurderes mulighederne for tilvejebringelse af det fornødne antal praktikpladser for de kommende Finansbachelorer som gode.